Popcornen

"popcornen" zoals het in bepaalde Engelse cavialiefhebberkringen genoemd wordt, is het maken van kleine, gekke sprongetjes door de cavia (net alsof maÔs uit de pan springt tot popcorn). De algemene verklaring is dat de cavia zich happy voelt. Het lijkt een goed middel om te ontstressen. Mijn cavia's popcornen in de regel altijd wanneer hun hooi/voer wordt bijgevuld en wanneer ze speeltijd krijgen. het lijkt dan pure gekheid wat ze doen, en ziet er ook erg leuk uit! Popcornen jouw cavia's regelmatig, dan weet je dat ze zich op hun gemak voelen. ( Dit wil niet zeggen dat niet-popcornende cavia's niet gelukkig zijn; sommige cavia's popcornen gewoon niet, ondanks dat ze super ruim leven met maatje en veel aandacht en speeltijd krijgen).

Hebben jullie ook ervaring met popcornende cavia's? Laat ons meegenieten!
Wij hadden dat ook bij onze cavia's. Vooral de jongen deden dit vaak. Ook onze konijnen doen aan 'popcornen' wanneer ze buiten op het gras zitten.
jeeeeeeej ik heb popcornende caafs gigigigi
idd met hooi geven of terug zetten in schoon hok. maar ze springen ook regematig over elkaar of over het hooi/voer.
dit kan toch ook gewoon zijn om iets te omzeilen ofzo.
Ja, dat denk ik ook. Maar mijn caafs springen zo enkele keren achter elkaar omhoog. Dus niet 1 keer maar wel een keer of 4.
Onze konijnen, die lopen 10 keer het weitje rond als ze erin zitten :lol: die amuseren zich pas echt dan. Zo ook de cavia's, als ze plots veel ruimte krijgen.
klopt, konijn en caaf doen t altijd als ze los mogen. kat doet het trouwens ook af en toe :)
Geinig, ik wist niet dat konijnen en katten dat ook deden :)
Ik heb een leuke link naar 3 popcornende cavia's:

http://cavycam.com/miscvideo/poppypops_hi.wmv (voor DSL of kabel)

http://cavycam.com/miscvideo/poppypops_lo.wmv (modem)

Echt geinig hoe die beesten de hele tijd in de wer zijn!
Ik herken het meteen :P
Misschien doen wel meer dieren het? Als methode om energie kwijt te spelen. ofzo? Zo eens een rare sprong doen kan deucht doen misschien? Mensen kunnen ook wel eens raar doen als ze te veel energie hebben...
Ja, mij lijkt het ook een middel om stress kwijt te raken. Wel opvallend is dat ze het in het clipje doen wanneer ze op een van die zachte kussentjes gaan zitten. Misschien vinden ze het zo lekker dat ze even gek moeten doen. Dat idee heb ik vaak bij die twee van mij.

PS: die hele site staat vol met grappige filmjes, en is een webcam cavia site. BigBrother voor cavia's dus :)
Hoi allemaal, ben net nieuw hier en heb dus ook een vers caafje (Charel)
Hij is 7 weken oud, zelf heb ik hem nu 2 dagen.
Ik heb hem daarnet een popcorn zien doen dus dat moet een teken zijn dat hij gelukkig is of niet?
Maar toch blijft hij uiterst schichtig als ik in de buurt kom. Zelfs met eten moet hij niet van mij weten.
Hoe lang duurt de gewenning van een cavia aan personen? Bij jongere dieren hoort dit toch snel te gaan dacht ik?

Groetjes
Hey, ik heb sinds twee weken een jong caviaatje (loena) die ook 7 weken was toen ik hem kocht. Bij mij was zij ook erg bang in het begin (lees topic nieuwe cavia) Maar na een week ging het steeds beter. Ik heb hem van het begin af aan elke dag minimaal ťťn keer uit de kooi gehaald. in het begin was dat echt heel moeilijk. Als ik ook maar met m'n hand in de buurt kwam dan was zij weg. Nu (twee weken later, maar na een week was dat al) kan ik hem gelijk pakken en zij wordt ook al wat brutaler.