Opeten baby hamsters?

Ik heb een 2 russische hamsters ( 2 kleintjes dus) maar nu hebben ze 2 baby tjes gekregen moet ik nu de vader en moeder weg halen want ik h00r allemaal dat ze dan de kleintjes opeten.. en als dat zo is naar hoeveel weken kunnen ze dan weg??
Volgens mij kun je de moeder erbij houden (weet ik niet zeker).
Met ongeveer 5 weken mogen ze weg van de moeder.
De moeder zal de jongen alleen opeten als ze last heeft van teveel stress, voedselgebrek of als ze veel te jong al zwanger is geworden..
Vaders zullen NOOIT iets doen tegen de jongen, wat ze wel kunnen doen is de moeder meteen na de bevaling opnieuw dekken zodat je na 3 weken weer jongen krijgt. Jonge rusjes moeten weg van de moeder zodra de moeder met ze begint te vechten of als ze 5 weken zijn..
Sommige moeders accepteren hun jongen na 18 dagen al niet meer en als je ze dan niet weghaalt word het gewoon een bloedbad, dus let gewoon op of er geen ruzie in het hok is.
Met 18 dagen kunnen de jongen al voor zichzelf zorgen, wel is het verstandig om ze dan nog bij elkaar te laten tot ze een week of 5 zijn.
En de Vader na hOeveel weken mag die weg want die wil ik eigenlijk meteen weg doen omdat ik anderes bang ben voor nog meer jong zit nu inmiddels weer met een nest van 8 j0ng dus zit nu met 12 hamsters in een kooi. ik wil niet nog meer familie uitbreiding. mag de vader al meteen weg??? groetjes soraya
De vader kan weg wanneer jij wil, de moeder kan de jongen prima alleen opvoeden ;)