Onze geit verliest zijn vacht - wat te doen?

We hebben 3 geiten, 1 mannetje en 2 vrouwtjes. Het gaat om het mannetje, Hannes genaamd.Hannes is naar schatting 12 a 13 jaar.Wat me opvalt is dat hij sinds vorig jaar zijn vacht in zijn nek aan het verliezen is (aan de bovenkant). Er is aan beide kanten al een kale plek van 1 cm breed te zien over de hele lengte van zijn nek.Ik vraag me eerlijk gezegd af of dit met z'n leeftijd te maken heeft of dat er iets anders aan de hand kan zijn.Als dit zo doorgaat heeft hij voor de komende winter niet meer genoeg vacht om zich tegen de kou te beschermen.Wat te doen?
misschien is het wel een bepaalde mijt ofzo.. als de kale plek groter blijft worden, zou ik er even een dierenarts bijhalen. als je schurft oid. op tijd ontdekt, is het vaak makkelijk te verhelpen..

xx
Bedankt voor je reactie. Ben toch maar meteen in actie gekomen ...
Vandaag is de dierenarts erbij geweest. Blijkt last van luis te hebben. Heeft injectie gekregen en aanstaande maandag haal ik bij de apotheek een middel waarmee ik de vacht moet inwrijven. Dat alles zou afdoende moeten zijn. Volgens de dierenarts groeit de vacht daarna weer aan.
Hopenlijk is dit probleem daarna dus snel opgelost!