Ons eerste hamstertje.....

Twee weken terug hebben we ons eerste Syrische hamstertje gekocht.
Na een weekje bleek dat ze zwanger was. Ze is ontzettend lief en we vonden het geen reden haar weer weg te doen.
Inmiddels heeft ze haar jongen! Maar... wij als onervaren hamster-fans, hebben best wel de nodige vragen. Iemand vertelde ons dat we Brinta moesten geven.
Heeft iemand hier ervaring mee?
www.dehamster.nl! Staat veel info op over nestjes etc! Zou wel vast het radje uit de kooi halen (hiermee kunnen de jongen zich bezweren) en de moeder heeft brinta nodig omdat ze moet aansterken natuurlijk! en het nestje met rust laten de eerste weken! Na ongeveer 3 a 4 weken de kleintjes op geslacht scheiden omdat je anders inteeld nestjes krijgt ow je enne GEFELICITEERD met je beebs!
Bedankt voor je felicitatie!  :lol:
Ben er ook best wel een beetje trots op...! :D
Het gaat echt goed tot nu toe. Mams is totaal niet aggressief; ik kom ook niet met m'n handen aan het nest.
Het radje had ik er al uitgehaald toen ze zo ontzettend dik werd. Ik heb het er ook nog niet weer ingezet gelukkig.
Op welke leeftijd kunnen de kleintjes bij moeder weg? Een week of 5?
ongeveer 5 tot 6 weken, maar dat is per nest verschillend. Ik hoop dat je wat aan de site hebt en als je nog meer vragen hebt moet je maar pmen ofzo! heb je al wel kunnen zien hoeveel jongen je hebt? want dan kun je ze misschien bij het forum van die site (die ik hierboven gaf) erop zetten zodat je alvast een nieuw huisje voor ze kan zoeken!
Wat voor kooi heb je trouwens voor haar?
Voor zover ik kan zien, zijn het er zeker een stuk of zes.  Maar daarvoor ben ik ook lid geworden van het forum, daar vind ik misschien een goed thuis voor ze.
Ik heb een zgn. Dunabak voor haar, een redelijk grote.  Bevalt me op zich wel goed. Mits je 'm natuurlijk wel inricht met de nodige afleiding voor een hamster.