Nieuwe Cavia

Hoi,
had al eerder een bericht gemaakt dat ik een cavia wilde kopen. Daarin vroeg ik of ze 's nachts geluiden maakte......ze doet het niet \:D/!
Ik heb dus sinds gisteren een cavia genaamd Loena en heb er helemaal geen last van gehad 's nachts. :D Nou had ik nog wel andere vraagjes.
Hoe moet ik ze de eerste paar dagen behandelen? Van de ťťn hoor ik dat je ze gelijk aan je moet laten wennen en de ander zegt weer dat je ze een par dagen met rust moet laten. Dit vind ik best lastig, want ze is zooo schattig! Heb er al mee geknuffeld, en dan maakt ze ook geluidjes (volgens mij vind ze het fijn) maar als ik haar wil oppakken, dan rent ze wel weg.

dus nog even wachten met oppakken of gelijk aan laten wennen?
Laat ze maar rustig aan je wennen. Niets forceren en niet te lang in een keer er mee bezig zijn. Rustig op je hand laten kruipen, achter een stukje eten aan. Als je er regelmatig mee bezig bent zal ze vanzelf aan je wennen.
je kan eerst proberen of ze wat groente uit je hand komt eten en uit zich zelf naar je toe loopt in haar kooi/hok.
met wat geduld moet het lukken.
daarnaast heb ik vanaf begin de caafs op schoot genomen en rustig laten zitten met wat groente.

De eerste dag kreeg ik haar eigenlijk gelijk te pakken, gisteren weer niet. vandaag heb ik het weer geprobeerd en na wat rond rennen in de kooi werd ze wat rustiger en kon ik haar makkelijk pakken. Ze was ook wat drukker buiten de kooi. heb hoor even op de bank laten lopen en ze zat flink te snuffelen en werd al wat brutaler.
Maar als ik haad dan weer wil pakken, dan kruipt ze omhoog, m'n haren in! Ze loopt niet van me af, maar blijft gewoon onder m'n nek achtef m'n haren zitten! is dit gek??? Weten jullie waarom ze dat doet?
haha, ik heb zelf geen cavias, maar toen mijn gerbils nog tam waren deden ze dat altijd zodat ik ze niet te pakken kreeg als ze weer naar de kooi moesten :lol:
ja het is heel normaal dat ze bij je in je nek onder je haar kruipen.
tenminste doen ze dat bij mij ook, maar ik was hier niet echt van gedient met die scherpe nagels  :twisted:

haha ja ik heb er opzich niet echt veel moeite mee dat ze in m'n nek klimt en het is inderdaad ook alleen als ik ze terug in de kooi wil zetten.

nog een vraagje (ja ik ben echt een cavia amateur!)
als ik met Loena aan het kroelen ben en aan het aaien, dan verhaart ze heel erg, er zitten dan allemaal haren tussen m'n vingers. is dit normaal of moet ik me zorgen gaan maken? Het is trouwens een jong bortelcaviaatje.
Ik heb een kortharig caviatje en die verliest ook een paar haartjes als ik ze op mij zet. als het niet overdreven veel is zou ik mij daar niet al te druk om maken. Alle dieren (ook mensen :p) verliezen geregeld haren. Ik merkte dit goed genoeg bij het borstelen van paarden en honden.
Wat zeggen de experts? Ik ben trouwens ook nog altijd een amateur :) maar eentje met een peperkoeken hartje voor diertjes.
heey,
ik heb gisteren een cavia gekocht, maar als ik haar bij me op schoot neem is ze heel erg stil en knarst ze met haar tanden, waarom doet ze dat?

groetjes!
Dat komt omdat ze je nog niet gewoon is. Geef ze een week de tijd om rustig aan je te wennen en je zult zien, alles komt goed ;)
ben ik weer  :oops:
ik wil haar uiteindelijk bij mijn konijn zetten
maar hoe kan ik dat het beste aanpakken??

groetjes Lian
[quote author=Lian link=topic=646.msg6991#msg6991 date=1151225853]
ben ik weer  :oops:
ik wil haar uiteindelijk bij mijn konijn zetten
maar hoe kan ik dat het beste aanpakken??

groetjes Lian
[/quote]
Ik heb even wat berichten afgesplitst om de onderwerpen gescheiden te houden, gelieve hier verder te gaan: http://www.knaagdierenforum.nl/smf/index.php?topic=763.0