Kunnen 2 mannetjes cavia bij elkaar?

Hallo,Ik ben Annelies en mijn vraag is: kunnen 2 mannetjes cavia's bij elkaar in ťťn hok?
Dit is geen problmeem, zo lang je er maar geen vrouwtjes bij plaatst. Het kan zijn dat ze elkaar zullen gaan berijden en achter elkaar aanlopen, maarb dit geeft gewoonlijk geen probleem.
Meestal gaat het het beste wanneer je 2 (of meer) jonge mannelijke cavia's samen plaatst of wanneer je een volwassen en 1 of meer jonge mannelijke cavia's samen plaatst. Een koppeling van meerdere volwassen mannelijke cavia's is echter risicovol maar daarom niet onmogelijk.
Wanneer ze van kleins af samen zitten is er heel veel kans dat het lukt (hangt natuurlijk van de ingesteldheid van de beertjes af). 2 oudere beertjes koppelen gaat vaker mis, zeker als ze al een keer bij zeugjes gezeten hebben.
De gemakkelijkste combinatie is (net zoals bij konijnen) gecastreerd beertje + zeugje.
[quote author=orinake link=topic=1482.msg10863#msg10863 date=1178512036]
Wanneer ze van kleins af samen zitten is er heel veel kans dat het lukt (hangt natuurlijk van de ingesteldheid van de beertjes af). 2 oudere beertjes koppelen gaat vaker mis, zeker als ze al een keer bij zeugjes gezeten hebben. De gemakkelijkste combinatie is (net zoals bij konijnen) gecastreerd beertje + zeugje.
[/quote]Met die laatste regel ben ik het eigenlijk niet eens. Ik heb het al vaak gedaan, en heb nog nooit, niet 1 keer, een probleem gehad met het bij elkaar plaatsen van beren. Het kan zijn dat ze wat verstoten of vaker lastig gevallen worden, maar absoluut geen aanval. Ik heb al eens 7 mannen bij elkaar gehad, waarvan 1 zelfs de vader was van een deel van de rest. Zelfs dit gaf geen probleem.

Het wordt vaak gezegd dat je met een ongecastreerde man niet echt kan koppelen zonder er jonge van te krijgen, maar in de realiteit is het koppelen van 2 beren (zeker wanneer er minstens 1 nog jong is) 95% van de keren geen probleem.
Hier is het alleen nog maar gelukt als ze van kleinsaf samen zaten (dus broertjes van elkaar of verschillende nestjes van dezelfde leeftijd)
Hier zitten alleen de dames samen, de mannen wonen in de flat omdat het allemaal volwassen mannen zijn met een enorm humeur en heb geen zin om nog eens thuis te komen en een caaf te vinden die maar 1 oor meer heeft.

Ik zal dus de mensen nooit aanraden om dit te doen, maar men mag altijd proberen. HEt kan lukken
mannetjes samen is wel moeilijker...maar bij de opvang waar mijn cavia's vandaan komen...koppelde ze mannetjes zo: een schotje tussen de hokken, en voor het gat lagen bakstenen, dan ff een beetje openmaken, zodat ze elkaar kunnen ruiken, en zo...end an steeds weer een stukje verder tot er een doorgang is