Kleine wondertjes

Gisteravond gedroegen mijn hamsters zich een beetje vreemd, veel rondrennen en veel knagen. Toen ik na een tijdje toch maar even ging kijken of er iets aan de hand was, haalde ik het slaaphuisje weg en zag ik ineens kleine hamstertjes liggen.
Dat had ik totaal niet verwacht, ik dacht dat mijn vrouwtje onvruchtbaar was.. Mannetje en vrouwtje zitten al bij elkaar sinds ik ze kocht, ruim een half jaar. Het mannetje is er al een paar keer overheen gegaan, maar ze was nooit zwanger. Ook is mijn vrouwtje al op aardige leeftijd, tussen 1 en 1,5 jaar. Ik heb niets gemerkt van haar zwangerschap. Ze was niet duidelijk dikker, en gedroeg zich ook niet anders. Maar ik heb nu 3 gezonde piepkleine hamstertjes! Met beide ouders gaat het goed en de vader helpt ook mee met de kleintjes. :) Foto's volgen nog!
proficiat met je nestje maar: http://www.knaagdierenforum.nl/smf/index.php?topic=2642.0
ik vind het erg jammer dat je ze gewoon samen hebt laten zitten: men raadt immers af om te fokken met dieren die ouders zijn dan 1 jaar (zeker voor een eerste nestje). kans is groot dat het vrouwtje opnieuw gedekt is of spoedig gedekt zal worden.
Gelukkig maar dat het toch allemaal goed is gegaan: gefeliciteerd!

Hoewel de risico's natuurlijk wel groot zijn, kan ik me voorstellen dat je enthousiast bent over deze gebeurtenis. Veel succes met de kleintjes!