Katten allergie

Beste,Wij zijn op zoek naar een kitten en vanwege de allergie van mijn vrouw , naar een gewone huiskat.(hier heeft zij nl geen last van)Nu heb ik vernomen dat het volgende ras:Siberische seal-point (Neva Masquerade)ook goed geschikt is voor mensen met allergie, klopt dit??? of zijn er evt nog andere rassen aan te raden? P.s Een main coon gaat absoluut fout , vrienden van ons hebben die dus daar hebben we ervaring mee.Bij voorbaat dank voor uw antwoord.Met vriendelijke groet : Willem Benning
Ik heb eigenlijk nog nooit gehoord dat er onderscheidt gemaakt kan worden tussen de rassen, ik vind hier ook nergens iets over terug. Mijn excuses dat ik hieraan twijfel, maar ben je zeker dat het geen fabeltje is, dat er katten zijn waar mensen met een allergie in het algemeen wel tegen kunnen?
Nee.....voor zover ik weet is het inderdaad geen fabeltje dat er kattenrassen zijn waar allergische mensen wel tegen kunnen. Ik zou alleen helaas niet meer weten welke rassen dat waren.
[quote author=poezenwijde.nl]
Alhoewel soms gezegd wordt dat met name het ras Rex (Cornish. Devon e.a.) bij mensen minder allergie veroorzaakt (die katten hebben een heel korte, krullerige vacht), is dat niet bewezen. Mogelijk dat de korte vacht om minder onderhoud vraagt en er minder speeksel wordt gebruikt.
[/quote] Bron: http://www.poezenweide.nl/De-vacht-van-een-kat.asp

Volgens mij hangt er veel af van hoe sterk je allergisch bent. Wanneer je licht allergisch bent zal je met bovenvernoemde rassen waarschijnlijk veel minder problemen ondervinden.

Eventueel nog wat extra informatie: http://www.russischblauw.info/allergie.html
hangt er vanaf waarvoor je allergisch bent he. Ik bv ben allergisch aan de huidschilfers van de katten dus elke kat is onmogelijk voor mij (aangezien elke kat huidschilfers aanmaakt). Moest je bv allergisch zijn aan het haar dan zou je een naaktkat kunnen houden.