Jorig eet niet meer

Die dierenarts heeft de tanden bijgevijld, dit is 1 week geleden.Sinds die tijd eet hij niet meer zelfstandig. Hij krijgt nu voeding via een pippet. Hij is wel levendig maar kan zelf niet eten en drinken. Kunt u vertellen wat wij hier aan kunnen doen.Groeten Liset Schouten
Het is nogal moeilijk hier op te antwoorden, over wat voor dier gaat het?
kan je niet daar je DA bellen om te vragen of dit normaal is?
Ik vermoed dat het over een cavia of een konijn gaat.
Het is mogelijk dat je konijntje nog steeds pijn heeft bij het eten en dus wat pijnmedicatie nodig heeft, dit kan je aan je DA vragen.
Verder kan je momenteel niets meer doen dan dwangvoeren.
dwangvoeder wel een paar keer per dag, zodat het dicht bij de normale voedselingave is.
beetje laat maar toch een reactie. Mss dat iemand dr ooit iets aan heeft. Idd lijkt het om een cavia te gaan. Meestal als die niet eten maar wel interesse hebben in voer is het iets met gebit.
Meestal kan een DA dit (beste onder narcose) verhelpen. Als cavia,s eenmaal pijn hebben gehad zal het even duren voor ze weer durven eten dus idd dwangvoeren. Dit kan met critical care(atronaut voer voor knaagdier en reptielen) of met science recoverie. Zelf gebruikte ik ook wel farms hope. Is gewoon een kant en klare brok voor cavia. Laat ff weken in water en staafmixer erop en je caaf heeft alles. Deed er ook een vitamine c pil door.
Om de pijn te verzachten kun je de dierenarts vragen op pijnbestrijding(metacam) gebruik ik.
Heb zelf al gehad met herman dat hij† al 3 dagen na vijlen weer ging eten . Maar kort geleden is hij weer geholpen en duurde het nog 1,5 week voor hij zelfstandig ging eten.
Nadeel is met dwangvoeren als je dan zat geeft krijgt hij geen honger. Dus ik ging herman dagelijks wegen en dan dr na een beetje op de tast kijken wat hij deed. Zorg wel dat zijn darmpjes altijd† en beweging blijven dus wel iedere keer zeker weten dat hij iets binnen krijgt.

Nogmaals hoop dat iemand dr iets mee kan. Maar de cavia waar de vraag over ging zal inmiddels denk ik al beter zijn?hoop ik??