Help! mijn hamster pleegt zelfmoord!

Het klinkt misschien heel erg raar, maar het is jammer genoeg waar!
ze springt zomaar van het aanrecht, mijn buro, mijn bed,de bank, de tafel!
wie weet hoe dat komt? dan geef ik haar wat eten op het aanrecht en dan poef! dan springt ze er zo af! een paar keer had ik het stom!! genoeg niet gezien maar hoorde ik een harde doffe knal! maar wie weet waarom een hamster dat doet? is hij depressief, of vind hij het niet leuk??

ik laat haar nu ook niet meer zonder mijn toezicht lopen...wie kan mij helpen??

groetjes Claudia
Misschien heeft hij een slecht (diepte)zicht en dat hij bijgevolg niet de rand van de tafel ziet. Hij loopt verder, en verder en valt op de grond.

Heb je het al eens zien gebeuren, en springt je hamster er dan af (dus zelfbewust met een eventueel wipje) of duikelt hij gewoon naar beneden (zonder dat hij dus doorhad dat er een rand was)?
Je hamster weet gewoon niet goed wat dat betekend, die diepte. Hij heeft er lijkbaar ook geen angst van, dus gaat ie maar gewoon door, kan hij weten dat je je daarmee bezeert ;) Ik zou je hamster gewoon niet meer daar laten zitten, tis wel duidelijk dat hij het nog niet snapt ;)

Depressief is hij ook absoluut niet hoor. Enfin, het kan, maar dan gaat hij nog niet zelfmoord plegen, want, weet hij veel wat zelfmoord is ;)
Hamsters hebben van nature zeer slechte ogen waardoor ze geen diepte kunnen inschatten.
Voor je het weet breekt hij zn rug oid..
nou,,,hij laat zichzelf eraf vallen met een wipje en dan valt ie dus..en ik ben al de dood dat hij inderdaad zijn ruggetje of iets anders breekt,
tja gewoon zorgen dat hij nergens bij kan wat hoog is!
dankjewel voor jullie hulp!
ik zal jullie raad opvolgen:D
en hoe is et ermee het is toch niet dood als je wilt vraag ik het morgen is aan mijn dierenarts ik moet er toch naartoe met mijn ratten en muizen voor hun chek up groetjes cynthia
ja, sorry dat ik zo laat reageer:P ik was het helemaal vergeten..en had je het al gevraaagd?
volgens mijn dierenarts hebben hamster niet egt een dieptezigt waardoor ze denken dat het n,iet hoog is maar toch springen en jah dan is et te laat e
ok ik probeer het zelf te verbeteren
volgens mijn dierenarts hebben hamsters niet echt een dieptezicht waardoor ze denken dat het niet hoog is maar toch springen en ja dan is het te laat natuurlijk e
Je kan je hamster ook niet ergens opzetten waar die vanaf kan vallen, en al helemaal niet als je er niet bij bent of niet kijkt. als je hem ergens opzet  moet je bij hem blijven en opletten, als ie valt je weet niet wat voor lichaamelijk letsel die heeft van binnen want hij kan van alles breken!

dus ik zou maar goed opletten waat je hem opzet en bij je hamster blijven!