Heilige birmaan

hallo,Ik heb bijna 2 jaar een heilige birmaan. Maar aangezien mijn vriend en ik werken, zit ze dus 8u per dag alleen.Ik denk eraan een tweede poes te kopen? Maar ik twijfel, omdat ik niet weet hoe mijn poes erop gaat reageren, ze is tenslotte al 2 jaar enig "kind" :-)? Indien ik toch 1 neem, best een kitten?bedankt,sandra
het probleem met katten is dat je nooit weet hoe ze zullen reageren.
een voorbeeldje: sommige katten willen niet in dezelfde kattenbak als de andere kat: in het begin zal je dus twee kattenbakken in huis moeten hebben om zeker geen narigheid daarover te hebben.

Bij ons heeft een enkele weken geduurd alvorens onze kat het nieuwe katje aanvaardde. Ik denk dat een kitten makkelijker is om erbij te zetten. Wij hebben toen een beestje van ongeveer 3 maanden uit het asiel gehaald (hij en nog een kattin van 6 maanden kwamen spontaan op ons af en hij heeft het het langste volgehouden ;)). Mocht je een nieuwe kat, jong of oud, in huis halen, ik zou zeker eens een kijkje gaan nemen in een plaatselijk asiel: op de moment worden de katjes daar met de vleed binnengebracht.
bedankt voor de info.
Ik ga er nog is een nachtje over slapen :-)
groetjes