Hamsterwatten

Ik zou graag een hamster willen aanschaffen. Nu wilde ik gebruik gaan maken van hamsterwatten. Nu heb ik ergens op het internet gelezen dat j hamsterwatten beter niet gebruikt voor een hamster :? Weet iemand waarom je dat beter niet gebruikt en wat een goed (veilig) alternatief is?
[quote="Jef57"]Ik zou graag een hamster willen aanschaffen. Nu wilde ik gebruik gaan maken van hamsterwatten. Nu heb ik ergens op het internet gelezen dat j hamsterwatten beter niet gebruikt voor een hamster :? Weet iemand waarom je dat beter niet gebruikt en wat een goed (veilig) alternatief is?[/quote]

Hey Jef, allereerst: Welkom op dit forum!!
Waarom je beter geen hamsterwatten gebruikt? Wel, dat is eigenlijk vrij simpel. Het is namelijk zo dat ze erin verstrikt kunnen raken, en als ze het opeten vormt het een blokkering van de darmen wat sterfte tot gevolg heeft. Helaas kan je het nog in veel dierenwinkels vinden, en in zoveel kleuren als je maar wil.

Als alternatief nestmateriaal kan je beter dingen als zaagsel, hooi en toiletpapier gebruiken. Dt is veilig, en is helemaal niet duur of moeilijk te verkrijgen.

ps: stel je even voor, dan weten ook wij wie je bent :)
Dank u voor uw antwoord. In de dierenwinkel vertelde ze mij, deze ochtend, dat hamsterwatten in sommige gevallen gevaarlijk zijn maar dat ik er normaal geen problemen mee zou krijgen - "het noemt dan ook hamsterwatten. " zijden ze er nog achter

Ik ben heel blij met uw descundige uitleg - hamsterwatten komen bij mij NOOIT het huis binnen en wat die dierenwinkel betreft :arrow: ik zoek wel een andere
En hamsters kunnen vast zitten met hun pootjes in de 'niet doorkambare'draadjes ( zeg maar) en dan kunnen ze hun pootjes verliezen..
Daar moet je zeker niet aan denken lijk mij hť :?
Ja maar Met hooi dat is ook niet goed voor hamster hoor :D ..
En ik heb een hamster die is al 4 jaar ,
En ik gebuik  dus al 4 jaar watten en er is niks aan de hand :D
Hij doet soms wel in z'n mond en dan gaat tie naar een ander plekje en dan haalt
hij het uit z'n mond en dan doe tie het er neerleggen
en dan gaat hij een nestje sitte maken voor warmte
xxx :D ik hoop dat je hier iets aan heb
Ik zou zeker niet op basis van dat het bij jou toevallig al een hele tijd goed gaat het gaan gebruiken! Er zijn erg veel verhalen over wat er met hamsters is gebeurd door het te gebruiken. Waarom het risico nemen bij een levend dier dat de meeste mensen het afraden?

waarom vind je hooi niet goed?
Tja kijk er zijn natuurlijk altijd wel hamsters waarbij het wel goed gaat! Alleeen zou ik mezelf nooit vergeven dat het op een dag wel mis gaat, en ik persoonlijk (niet om diegene die het wel gebruiken aan te vallen want dat is jullie eigen keuze!!!) vind dat ik verantwoordelijk ben voor mijn beestjes en ik laat ze zo min mogelijk risico lopen!

Bij ons in de dieren winkel hebben ze ook verteerbare hamsterwatten zeggen ze, die zijn er in al die verschillende kleurtjes maar ik geloof daar niet zo in. Bovendien vinden ze wcpapier (liefs zonder opdruk) ook hartikke leuk om mee te spelen en het is nog lekker zacht ook nog!
Vriendin van me had hamsterwatten en daardoor is er een nestje jonge hamstertjes dood gegaan en hebben 2 hamsters hun pootjes verloren..
En zo zijn er nog vele voorbeelden te vinden op oa het hamsterforum.
Waarom zou iemand dat risico willen nemen terwijl hamsters net zo blij zijn met een pluk hooi en/of wc-papier wat wel 100% veilig is?
[quote author=Noortje link=topic=17.msg10334#msg10334 date=1176973512]
Ik zou zeker niet op basis van dat het bij jou toevallig al een hele tijd goed gaat het gaan gebruiken! Er zijn erg veel verhalen over wat er met hamsters is gebeurd door het te gebruiken. Waarom het risico nemen bij een levend dier dat de meeste mensen het afraden?

waarom vind je hooi niet goed?
[/quote]
Nou ze zeggen dat daar de wangzakke ofsoiets weet k veel wat verstikt raak
marre.. rustig maar hoor
Ik zeg alleen dat het bij mijn hamster wel goed gaat
Hoef je nog niet zo te doen
:| !
wat doe ik dan, ik stel twee vragen?

Ik vraag me alleen af hoe je je zou voelen als je morgen (het kan jaren goed gaan...) in een keer ziet dat er een pootje afgekneld is of erger...?

Op elk forum lees je verhalen dat dit gebeurd is, ik vraag me af waarom je dat risico neemt, en daarop heb je nog niet geantwoord.