Golden retriever

Kan een kind met een golden retriever wandelen als hij niet op de hondenschool zit? En wat kan je het beste doen?
dat hangt van vele factoren af:
- karakter hond
- in welke mate de hond luister naar het kind - de leeftijd van het kind
- ...
Verder hangt er ook veel af van het gedrag van het kind, zijn leeftijd en de opvoeding van de hond. Wanneer je een hond hebt die nogal eens door durft te trekken wanneer hij bijvoorbeeld een andere hond, kat of konijn ziet, is het niet aangeraden om een kind alleen met de hond op stap te laten gaan.

Enkele jaren geleden zag ik een kind die probeerde met een Golden Retriever te gaan wandelen, als ik het toen goed heb gezien is het kind niet verder dan 100 meter geraakt. Na enige tijd liep de hond vanzelf weer naar huis en moest het kind er achteraan. Kinderen hebben vaak niet genoeg kracht om de wil van een hond tegen te gaan, wat ernstige gevolgen kan hebben voor zowel hond als kind.

Tot slot is het ook belangrijk om weten dat honden er niet altijd mee gediend zijn dat een bevel krijgen van een kind. Probeer er rekening mee te houden dat het gedrag van een hond nooit 100% te voorspellen is, vooral kinderen hebben het moeilijk om dit te begrijpen en denken dat ze met een hond alles kunnen doen wat ze maar willen.