Geiten en fruitbomen

Beste,Ik heb een witte melkgeit en 2 dwerggeitjes.Nu vraagt mijn buurman om ook zijn weide achter zijn tuin te gebruiken.Daar staan lage pruimen- en appelbomen in met takken die tot de grond komen.Ook liggen er elke dag zoveel pruimen op de grond.Mogen de geitjes zoveel fruit eten en mogen zij van de blaadjes van pruimen-en appelbomen eten? Is er misschien een site waar ik kan terugvinden wat allemaal giftig is voor geitjes?Mvg,Eric
Op zich kan het niet veel kwaad dat je geiten van de appels eten, ook de takken van de appelboom kunnen geen kwaad. Let wel op dat je geiten zullen proberen de boom kaal te eten, veel appels blijven er aan de onderkant dan niet meer over ;)

Wat de pruimen betreft ben ik niet zo zeker, maar zo lang er voldoende ander voedsel is zou ook dit geen problemen mogen geven.

Ik ken geen site waar een lijst op staan van wat wel en wat niet goed is voor geiten. Ik weet wel dat taxus, rhododendron, laurierkers, palm en alle dingen die daar op lijken beter niet in de buurt van je geiten staan, deze zijn namelijk zeer giftig. Wanneer je geiten hier van eten is de kans zeer groot dat dit de dood tot gevolg heeft.
Ik ben volop aan het kijken of ik informatie kan vinden over giftige platen. Op dit moment heb ik deze site's al gevonden: http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ/frames/faq14frm.htm
http://www.dwerggeiten.be/dwerggeiten/giftigeplanten/giftigeplanten.htm

[quote]Giftige planten, voer en struiken voor de geit zijn onder andere: aardappelloof en uitlopers, blaartrekkende boterbloem, vingerhoedskruid, ligusterhaag, rododendron, buxus, taxus en tomatenplanten. Als de geit hiervan eet, moet de dierenarts direct worden gewaarschuwd.
Bron: http://www.geiten.org/informatie/spreekbeurt2.htm[/quote]

EDIT:
Volgens mij ben je met deze website's wel wat, als je nog vragen hebt zie ik het wel ;)
Vandaag nog eens wat verder gekeken i.v.m pruimen en kwam dit nog tegen:

[quote]
Bovendien kunnen ze zich ongans eten aan gevallen appels en pruimen, met als gevolg dat de pens van streek raakt, of zelfs een darmafsluiting optreedt en het dier dood gaat. Bladeren van pruimenbomen zijn giftig.
Bron: http://www.angora-geit.nl/Accomodatie.html
[/quote]