Expeditie Rusland

Sinds een tijdje zit ik op een russisch hamsterforum..
Geen forum over russische dwerghamsters, maar echt een russisch forum ;)
Ik zwerf nog weleens wat over internet en dan kom je soms op site's waar je normaal niet snel zou komen. Ook heb ik een dame uit Rusland in mijn msn en ze vertelde me dat er in Rusland een aantal fokkers zijn die geïntresseerd waren in chinese dwerghamsters van mij en Peter.
Ze vonden de foto's erg mooi en in Rusland hebben ze nog geen chinese dwerghamsters.
Al snel werd er vervoer geregeld en ondertussen zijn de eerste 3 koppels in Rusland aangekomen als het goed is..
1 koppel gevlekt en 1 koppel gevlekt x wildkleur blijven bij een fokker in Moskou en nog 1 koppel gevlekt x wildkleur vertrekt over een paar weken vanuit Moskou naar Sint Petersburg.
Ben zelf erg benieuwd wat ze daar van de hamstertjes vinden en hoe het verder zal gaan!

[url=http://hamster.ru/forum/viewtopic.php?t=3125]Mijn topic op het russische hamsterforum[/url]
Erg leuk, een nieuw ras de wereld rondsturen. Ik denk wel dat ze je hamstertjes top zullen vinden.
Leuk, en veel Nederlands sprekende bezoekers op dat forum precies. Is die taal met rare tekens Russisch? Ik wist niet dat ze aparte tekens hadden :-[
Een moderater daar woont al 4 jaar in Nederland, die vertaalt alles voor mij ;)
da's wel handig. Versta je zonder die vertaling iets?

Misschien ben je hier wat mee geholpen:
http://babelfish.altavista.com/
Je kan de tekst van Russisch naar Engels laten vertalen en dan van Engels naar nederlands. Soms klopt de zinsbouw niet meer echt en zitten er fouten in de vertaling maar, je begrijpt wel waar het over gaat (de kern van de zaak).
Had ook al een site van free translation ;)
Er is weer [url=http://hamster.ru/forum/viewtopic.php?p=51733#51733]een nieuwe topic[/url] op het russische hamsterforum over de chineesjes :D
Wat leuk dat ze gezond zijn aangekomen!!! Maar, kost dat eigenlijk niet veel om die naar Rusland te verzenden? En zijn die wel bestend tegen de winterkoude van Rusland? :?
Ze zijn met mensen die hier bloemen exporteren om in rusland naar de veilig gaan mee gegaan naar Rusland, vanaf daar zijn er ook weer meerdere mensen die zich hebben ingezet ze ter plaatse te krijgen.
Of hiervoor betaald is weet ik verder niet, ik heb alleen gezorgt dat er een paar koppels van hier naar Rotterdam zijn gegaan ;)
Over het klimaat.. hier in Nederland kan het ook stevig vriezen of nog erger.. heel warm worden.
De chineesjes zitten hier gewoon in de schuur en zelfs in de winter redden ze zich daar prima, terwijl ze bij een temperatuur van boven de 30 graden al dood neer kunnen vallen..
Daarnaast neem ik aan dat ze gewoon in huis staan bij de fokkers, het zijn tenslotte hamsterfokkers waar ze terecht zijn gekomen en die zullen hun hamsters toch ook in een geschikte ruimte gehuisvest hebben.
wel tof dat je zo enkele koppels hebt verkocht naar het buitenland,
ik hoop dat alles goed blijft met de jongen
Gaaf joh!! Jullie worden vast nog een bekende naam in Rusland wat hamsters betreft :D
Ik krijg al veel leuke reacties van de mensen daar, sommige vertaald door Marina en andere wat crytisch achtige zelf vertaalde stukjes ;)