Dwergkersje

Hallo !Ik heb gisteren mijn eerste hondje gekocht : een oranje dwergkersje. Hij is nu 13 weken oud - en heeft zijn eerste inentingen gekregen. Nu vroeg ik me af welke inentingen er nog moeten volgen, als hij wat ouder is - en op welke leeftijd dat zou zijn...Ook had ik gehoord dat hij op de leeftijd van 8 maand een knipje moet krijgen tegen het 'sproeien' ?! Is het mogelijk daar ook wat meer info over te geven ? En nu ik toch bezig ben ... =) Hebben jullie misschien tips en trucjes om hem zindelijk te maken ? Hij heeft deze eerste nacht al om 4 plaatsjes zijn behoefte gedaan ... En daar waren we deze morgen toch niet echt gelukkig mee =) Lieve groetjes,en alvast bedankt !
Ik denk dat je voor de entingen best even contact opneemt met een dierenarts, deze kan je dan zeggen welke entingen verplicht zijn, welke aangeraden zijn, en welke verplicht en aangeraden zijn als je bijvoorbeeld met je hond naar het buitenland gaat.

Over zindelijk maken kan ik je geen tips geven, onze hond zit buiten en daar is dus niet zo veel zindelijkheidswerk aan.
regelmatig met je hondje buiten gaan (of waar hij/zij dan ook zijn behoefte moet doen), vooral na het slapen en eten. Telkens hij dan (toevallig) zijn/haar behoefte daar doet, moet je belonen (snoepje, speeltje, ...). Als hij dan toch nog binnen iets doet, moet je daarvoor straffen. Na een tijdje heeft je hond dan wel door waar hij moet zijn. Veel succes
wel laat eigenlijk dat hij pas op 13 weken de eerste inenting heeft gekregen, hoe komt dat?
meestal volgt een 3 weken later de volgende, en nog eens 3 weken later dacht ik de laatste inenting, en daarna zijn ze voor een jaar goed. Ook minimum 4 keer op een jaar laten ontwormen! van zindelijk maken, de pup is nu nog enorm onwennig in een nieuwe omgeving. Laat hem vaak buiten, zeker als je de pup ziet zoeken, ook net voor slapengaan en net bij opstaan, rap even buiten zetten
[quote author=swahilli link=topic=2245.msg13146#msg13146 date=1185900266]
wel laat eigenlijk dat hij pas op 13 weken de eerste inenting heeft gekregen, hoe komt dat?
meestal volgt een 3 weken later de volgende, en nog eens 3 weken later dacht ik de laatste inenting, en daarna zijn ze voor een jaar goed. Ook minimum 4 keer op een jaar laten ontwormen!
[/quote]
Ik denk dat het niet zo bedoelt was, ik veronderstel dat de poster bedoelde dat de hond de eerste entingen reeds gehad heeft, en daarbij gewoon ook vermeld dat hij 13 weken is. Niet dat hij die entingen nu pas heeft gehad ;)
ow, kan natuurlijk ook he

Maar meestal worden ze voor de eerste keer ingeent als ze 6 weken zijn, volgende op 9/10 weken, en de laatste rond de 14/15 e week.