Dominant gedrag bij andere honden

Diddi, 1 jaar en 8mnd heeft bij vorige eigenaars gebeten geweest door oudere teef die jaloers was op Diddi. Hierdoor toont Diddi een agressief gedrag tegenover de voorbij wandelende honden op straat. (Alleen de honden die enthousiast opkijken naar haar, honden die wat ouder zijn of goed getraind zijn en haar negeren, laat ze met rust. Hoe kan ik dit agressief gedrag van Diddi, die eignelijk angst is goed afleren?
Het is zoals je het zelf al zegt vooral angst. Je hond is bang van elke andere hond die ook maar aanstalte maakt om naar haar te komen en ziet aanvallen dan de beste verdediging. Ik weer natuurlijk niet hoe agressief ze reageert, maar ik zou eens proberen van haar met een hond van familie of vrienden samen te brengen zonder dat ze bij elkaar kunnen, zodat hij kan merken dat het niet altijd slecht bedoelt is en een beetje vertrouwen krijgt in andere honden. Dit is het gemakkelijkste door in een kooi in het midden een hek aan te brengen en dan beide honden erin te zetten, wel zonder dat ze bij elkaar blijven.

Als je hond dan die andere hond ziet zal hij waarschijnlijk agressief gaan reageren,maar het enige dat je kan doen is hopen dat het na een minuutje over gaat. Houd wel steeds een oogje in het zeil, want het is ook niet nodig de andere hond onnodig bang te maken, hij zou eenelfde gedachtengang kunnen beginnen volgen als jouw hond. Het beste is dan ook een zeer dominante hond in het 2de hok te steken. Let wel, tis niet omdat je hond rustig is naast de andere hond, dat hij ook wanneer ze samen zouden zijn niet zou aanvallen. Verder steunt mijn manier van werken op niets, ik heb dit zelf hier even bedacht en weet niet of er een kans op slagen is. Het is gewoon iets wat ik zo zou proberen.