Derde cavia erbij of niet?

Ik heb een vraag:
Is het wel of niet verstandig/mogelijk om een derde cavia te kopen en die bij de andere twee in het hok te plaatsen? Ik heb nu 2 zeugjes die al ruim een jaar bij elkaar zijn maar ik wil graag een derde maar alleen als dat geen ruzie/gevechten geeft.
Wie heeft hier ervaring mee en/of kan mij verder helpen? Gr. Annemiek
Ik heb wel ervaring met cavia's om een cavia aan de groep toe te voegen, die ervaring leert mij dat het resultaat afhangt van het karakter van de cavia's.

In de meeste gevallen gaat het goed. Hoe meer ruimte je cavia's hebben, hoe beter het zal gaan. Om het koppelen te vergemakkelijken kan je dit best doen op neutraal terrein.
Dit kan in de cavia kooi, deze kan je neutraliseren door hem uit te kuisen en er daarna een mengsel van water en azijn in de sproeien. Als dit gebeurt is laat je dit even trekken en daarna kuis je de kooi uit met een droge handdoek.
Nu zal de kooi een azijn geur hebben waardoor neutraal is voor de 3 cavia's.

Na de kooi weer in orde te maken plaats je eerst de minst dominante cavia in de kooi, daarna de 2de en op het laatst de meest dominante cavia.

Ze zullen in het begin even de kooi verkennen maar daarna zal de rangorde moeten bepaald worden. Dit gebeurt meestal door een klein gevecht. Zolang je geen bloed ziet of dat er gekwetsten vallen kan je ze rustig laten doen.

Hierna zullen je 3 cavia's een gezellig samenleven tegemoet gaan. Af en toe kan er nog wel eens een gevechtje gebeuren maar dat is dan enkel vanwege een "meningsverschil" of omdat de ene met de andere zijn eten gaat lopen.
Uiteraard niet vergeten dat er uitzonderingen zijn hť ;)
je kan de 3 cavia's er na de grondige reiniging uiteraard ook met 3 tegelijk inzetten, maar dan moet je wel met 3 personen zijn.
ik vind het belangrijkste dat ze met zijn drie ook nog genoeg ruimte hebben.
een standaard hok/ buitenhok is net groot genoeeg voor twee.
dus let daarop.

en stel dat de drie het niet kunnen vinden met elkaar?
wat ga je dan doen?
als je de derde cavia gelijk weer weg zou doen dan raad ik je af het zelfs te gaan proberen.
een dier is geen ding of een speeltje, het is een levend wezen en ga er dan ook verantwoord mee om en denk niet alleen aan wat jij perse wilt.

als de koppeling niet werkt kan je het diertje een eigen hok geven met eventueel een nieuw vriendje. maar ga niet het dier zoveel stress bezorgen door hem heen en weer te gooien.