Caviageluiden

Ik heb een leuke link gevonden met allerlei caviageluiden, met uitleg. Geluiden zijn moeilijk te omschrijven. Zo heb je het brommen als dominantiegedrag, maar ook als "wat gebeurt er? ik begrijp het niet!". Allemaal subtiele verschillen. Het horen van de geluiden zal je wel bekend in de oren klinken. De beschrijving is wel in het Engels.

http://home.columbus.rr.com/knjordan/sounds_and_videos.htm

Voor meer vragen/opmerkingen over geluiden kunnen we misschien het beste hier verder praten.
ik heb je link nog niet bekeken maar denk dat ik het ken. leuk om te weten wanneer je caaf blijf,opgewonden,honger heeft boos en geirriteerd is.

ik let er erg op bij mijn caafs. als ze bijv. brommen/grommen met een trillend geluid laat ik ze maar met rust dan vinden ze het niet fijn geloof ik.

nou ga nu ff je link bekijken gigigi
gelukkig heb ik me caafs nog nooit zo boos gehoord :)
klinkt idd erg angstig en bedreigend.

en dat chirpen ken ik ook niet van mijn caafs.
Het optillen in de link is volgens mij ook een beetje aanstellen. Ik ken maar ťťn cavia (van de 20 of zo die ik of bekenden hebben gehad) die zich zo gedroeg bij het optillen.

Dat vind ik nu het leuke aan cavia's: als je ze een beetje kent, weet je precies hoe ze zich voelen. ze maken zoveel verschillende geluiden en bij ieder geluid hoort een stemming. Ook hebben ze een lichte mimiek en duidelijke lichaamstaal. Kan er niet genoeg van krijgen :D
nou voor mij is het moeilijk aangezien ze op het balkon staan buiten.
hoor ze dus vrij weinig alleen als ik met ze bezig ben.

of wanneer met goed weer deur open staat.
Maja de peruuf die reageerd al wanneer ik in beweging kom en ze me hoort lopen.
wendy de tessel is een stille of ze doet het zo zachtjes dat ik het nauwelijks hoort.

maar het zijn iig 2 totaal verschillende karakters.
gelukkig vinden ze wel allebei het zelfde lekker hahahaha
mijn cavia maakt wel zo'n geluid als ze opgepakt wordt or.. mss is dat alleen bij vrouwtjes aangezien die minder knuffelig zijn dan mannetjes?