Cavia's 's nachts

Hoi allemaal,
ik zit er serieus over na te denken om een cavia te nemen. Heb al overal info gezocht over cavia's zodat ik het beestje goed zou kunnen verzorgen. Er is alleen ťťn ding waar ik niets over kan vinden; het gedrag van een cavia 's nachts. Ik weet dat je met een hamster op je kamer niet moet verwachten dat je een oog dicht doet 's nachts, maar hoe zit dat met cavia's. We hebben thuis ook ervaring met konijnen die het hele gezin wakker hielden en om die reden is er min of meer een verbod gekomen op dieren in huis (op de hond na dan!). Ik wil m'n cavia niet buiten zetten (alleen in de zomer af en toe de benen laten strekken) en hem dus gewoon binnen houden. Ik hoop eigenlijk dat jullie mij kunnen vertellen dat een cavia 's nachts lekker rustig is, zodat ik mijn vader ervan kan overtuigen dat hij er geen last van heeft.

Groetjes MLB
Helaas heb ik hier geen ervaring mee. Ik weet wel dat konijnen aan de tralies van de kooi knagen en dit heb ik mijn cavia's nog nooit zien doen. Het andere is dan weer dat cavia's veel geluidjes kunnen maken, wat konijnen dan weer zelden doen maar volgens mij zijn cavia's 's nachts hele stille diertjes.
hey sinds een tijd staaan mijn cavias ook op mijn kamer
ze maken niet heel veel lawaai maar u hooort ze wel rond rennen
Het hangt er natuurlijk af hoe gemakkelijk je zelf wakker wordt, je zal ze als je wakker bent waarschijnlijk wel horen rennen zoals Jumps al zegt, en je zal ze ook horen eten en drinken van het flesje (wat waarschijnlijk het meeste lawaai zal maken).
dat klopt maar ik slaap makkelijk door dus dat is niks
mijn cavia's zijn s'nachs lkkr rustig
Hť hallo,

ik heb sinds een paar jaar cavia's. Nu is dat beertje Ed. Mijn ervaring met Ed (en mijn vorige twee cavia's) is, dat hij vrij rustig is 's nachts. Ed's kooi staat in de huiskamer, onze slaapkamer is daar maar een paar meter van verwijderd (klein appartementje, dan krijg je dat). Als 's nachts de deuren open staan, hoor ik hem 's nachts wel eens water drinken. Hij zal ongetwijfeld ook wel eten 's nachts (zo'n vreetzak is het wel), maar dat doet hij heel zachtjes.

Als je hem overdag genoeg bezighoudt, gaat de kaaf 's nachts vanzelf wel slapen. Op wat geritsel na, zal het nagenoeg stil zijn in de kooi. Dat is althans mijn ervaring.
Ze maken helaas een hoop lawaai s'nachts, daarom heb ik ze inmiddels beneden staan.