Binnen --> buiten

Nu het nog mooi weer is zou ik graag mijn cavia's buiten in een ren willen plaatsen. Nu vraag ik mij af of het verstandig is dat ik deze kleine diertjes nu al buiten plaats. Heeft er iemand tips omtrent het buiten plaatsen van een (jonge) cavia, waar ik speciaal op moet letten, wat wel en wat niet mag, ...
U kan en mag uw jonge cavia's al buiten plaatsen. Deze dagen is het buiten nog warmer of even warm als binnen. Zo is er geen temperatuur verandering van warm naar koud en zullen ze niet ziek worden. Vandaag schommelt de temperatuur tussen de 24 en 27įC en dus de geschikte temperatuur om uw cavia buiten te plaatsen. U kan uw cavia's 's nachts ook rustig laten buiten zitten. Let er wel op dat ze (zeker 's nachts) ergens in een overdekte plaats zitten, dit omdat katten wel eens een cavia durven te stelen. U kan bijvoorbeeld een ren maken met daar een net over zodat er geen katten bij kunnen. Wat u ook kan doen is uw cavia 's nachts in zijn hokje plaatsen.

Er zijn ook periodes waarin het af te raden is om een overschakeling van binnen naar buiten te maken. Dat is in de winter. Als de temperatuur buiten kouder is dan binnen is het aan te raden om uw cavia's niet buiten te plaatsen vanwege het grote temperatuurverschil. Doet u dit toch dan kunnen uw cavia's ernstig ziek worden. Als u dus graag uw cavia's liever buiten hebt zitten i.p.v binnen omdat ze daar bijvoorbeeld meer ruimte hebben dan dient u de overschakeling in de zomer te maken. Zodra ze gewent zijn buiten te zitten kan u ze ook in de winter buiten laten. Ze zullen een gelijdelijke overgang naar de winter krijgen, wat dus geen kwaad kan.