1 fret?

heey , ik heb een vraag over fretjes.ik krijg binnenkort(eigenlijk volgende zomer) een fret van myn mama . maar daar ga ik NIET mee akkoord zij zegt dat ik maar 1 fret krijg en dat als je nog nooit fretten ebt gehad je er eerst 1tje moet nemen klopt dat wel?als je er 1tje neemt moet het eerst aan jou wennen en dan nog eens aan dat andere fretje als je er dan later eentje moet bijnemen ?en 1 fret gaat dat als je er elke dag veel mee bezig bent?mvg victoria 12 jaar
Hey,

Ik zie dat jij ook degene bent van het dierenforum..
Zet dan hier ook mijn verhaal neer wat ik daar hebt neergezet Je kan fretten het beste met zij tweeen houden.. Het zijn geen groepsdieren maar ook geen dieren die graag alleen zijn.. Je kan dus het beste met 2 fretten beginnen..
Fretten hebbeb nogal veel aandacht nodig als ze in hun eentje zitten en met zijn tweeen hebben ze elkaar en voelen ze zich niet zo eenzaam..

Ik zie dat je 12 jaar bent..
Fretten zijn niet echt voor kinderen vind ik zelf maar dat is ieders mening..
Ik weet niet hoe je dat gaat doen met het geld

Ze moeten 2 inentingen krijgen.. 1 als ze 9 weken zijn en als ze 13 weken zijn.. En dan elk jaar weer.. Dat kost bij mij 37,50 en dat dan x2 per fretje..
Dan moeten ze nog gecastreerd worden of gesteraliseerd.. Bij ons hier kost het 59,- voor castratie en 88,- voor steralisatie
Dan heb je nog het voer.. Ik heb zelf niet het duurste voer maar heb zelf nu 3 fretten, komt over een paar weken nog 1 bij.. Ik ben denk ik per fret ruim 25 euro kwijt per maand..
Dan nog de kattenbakvulling.. Speeltjes, kooibenodigdheden, de kooi zelf..

Ik weet niet of jou ouders alles gaan betalen? Daarom zijn fretten vaak niets voor kinderen.. Heb ontzettend vaak gezien dat kinderen ze leuk vinden in het begin maar als ze 1 keer bijten ze er niets meer aanvinden..
Voor mij doet hard bijten geen pijn meer maar bij jou kan dat ontzettend veel zeer doen..

Je kan gewoon met pups beginnen als je dat wilt.. ook al ben je een beginneling
Ik ben zelf begonnen met 2 pups en daarna een fret van 1 jaar en nu weer een pup..
Het enige verschil is dat je vaak de oudere pup niet meer hoeft op te voeden en de jongere nog wel!
Als je je goed inleest dan maakt een pup niets uit als je een beginneling bent!
Als je wat wilt weten kan je me altijd eventjes een pb sturen..

Groetjes