Oosters Korthaar

land van herkomst:
Groot Brittanie

lichaam: Lang en slank, goed gespierd buisvorming lichaam met een oplopende ruglijn, doordat de achterpoten langer zijn dan de voorpoten.

gebit:
Goed sluitend gebit

hals:
Lange, slanke nek

hoofd:
Lange goed geproportioneerde wigvormige kop, die breed is tussen de oren. De lijnen van de wig lopen zonder onderbreking naar een fijne snuit. In profiel gezien is de neuslijn recht en gaat zonder onderbreking over in de afgeronde lijn van het voorhoofd. Stevige kin.

ledematen:
De poten zijn lang en slank met kleine ovale voetjes.

ogen:
Amandelvormige ogen, die schuin geplaatst zijn, maar niet diep liggen. Het derde ooglid mag niet meer dan de uiterste ooghoek bedekken. Oogkleur: helder eenkleurig groen

oren:
Grote puntige oren, breed aan de basis. De oren zetten de lijnen van de wig voort.

staart:
Lange zweepstaart, smal aan de basis en taps uitlopend in een fijne punt

voeten:
Kleine ovale voetjes

vacht:
Erg kort, fijn, glanzend en gladaanliggend

kleur:
Ebony (zwart), havana (chocolate), blue, lavendel, cinnamon, fawn, red, cream, caramel, apricot. Al deze kleuren komen voor in effen kleur, maar ook in tabby spotted, tabby mackerel, tabby ticked, en tabby blotched (gemarmerd), alsmede in tortie. Verder komen al deze kleuren ook voor in bicolor en particolor (beiden een (tabby of effen kleur met wit). Tevens kunnen alle bovengenoemde kleuren en patronen nog met een smoke/silver ondergrond zijn.

gangwerk:
n.v.t.

schofthoogte:
n.v.t.

gewicht:
4 ? 6.5 kg

extra: