Vakantie

Als u uw hond naar een pension brengt:

Wanneer u uw hond niet wenst mee te nemen op vakantie dan zal u een verblijf moeten zoeken of iemand zoeken die hem eten wilt komen geven.
Wanneer u hebt gekozen om uw dier naar een pension te brengen kan u best vooraf even informeren of dat hij inentingen voor bepaalde ziektes moet krijgen. Vele Pensions aanvaarden geen honden zolang ze niet inge?nt zijn tegen "kennelhoest". Het is dus aan te raden om vooraf even te informeren zodat u niet voor verassingen komt te staan. U kan ook altijd vragen of uw hond, v??r u op vakantie gaat, eens voor een weekeindje mag komen. Zo kan u zien of uw hond het daar naar zijn zin heeft, de koten proper zijn, de honden goed uitgelaten worden, er ruimte is om te kunnen rennen,...

Op vakantie naar het BUITENLAND.

Als je je hond mee op vakantie naar het buitenland wilt nemen , laat hem dan eerst inenten tegen "para-influenza", "ziekte van weil", "leverziekte", "Parvo" en de "hondenziekte". Dat zijn er een hele hoop maar je kan bij de dierenarts gewoon vragen naar de "Cocktail".

In de meeste Europese landen is er een gezondheidsattest en een vaccinatie tegen hondsdolheid vereist.
(minstens 30 dagen en ten hoogste 12 maanden voor je op vakantie vertrekt.)
Voor Engeland en Zweden gelden nog bijzondere bepalingen.
Voor Malta en Ierland moet je hond zelfs tot 6 maanden in quarantaine!!

Tips in het algemeen:

Laat je hond nooit alleen achter in de auto, en dit zeker niet in volle zon.

* Wanneer je met een caravan op reis gaat is het niet aan te raden om de hond tijdens de rit in de caravan te laten.
Er leven ook veel teken in diverse landen, daarom is een anti teken band of een spuitje tegen teken geen overbodige luxe.
Het laatste beschermt de hond 4 tot 6 weken tegen verschillende ziektes die teken kunnen overbrengen. Een "tekentangetje" is ook steeds handig om een teek te "verwijderen" van de hond. Daarom is het aan te raden als u op vakantie bent met uw hond en hij veel in bosjes en lang gras loopt, hem om de 2 dagen of zelfs iedere dag even te controleren op teken.
Wanneer uw hond een teek heeft kunt u die verwijderen met een "tekentangetje". Zet het tangetje over de teek, draai het tangetje en trek tegelijk de teek uit het vel van de hond.
* Wanneer je met de hond over zee moet of dergelijke, is het aan te raden te informeren of dat je hond mee mag op de boot.
* In bossen zoals in Duitsland (of in andere landen) komt vaak hondsdolheid voor, het is dus aan te raden je hond hiertegen te laten inenten.
* Neem altijd je eigen hondenvoer mee, want in andere landen is vaak ander voer dat je hond niet altijd lekker zal vinden.
* Wanneer je een lange reis maakt met de auto, samen met de hond, stop dan af en toe om je hond even uit te laten. laat hem niet los maar houdt hem aan de leiband! Zorg ook steeds dat er tijdens het rijden een raam openstaat voor voldoende zuurstof. En moest u voor een paar minuten de hond achterlaten in de wagen, zorg dan steeds dat uw raam op een kier staat.
* Denk eraan dat je hond in het buitenland of ergens anders op vakantie in een niet vertrouwde omgeving terecht komt en dus gemakkelijk kan verdwalen. Daarom is een (identificatie)chip zeer gemakkelijk. Als uw hond dan terug wordt gevonden kan men aan de hand van die chip zien van wie hij is. In Engeland is deze chip verplicht voor alle honden. Anders mag de hond niet in Engeland komen.